Opskrift

Jægergryde

Jes Madsen | 3 Timer | 8 Personer

Min favorit gryderet der er perfekt om vinteren. Med et strejf af cognac og mørk øl vil denne gryderet forkæle dine smagsløg.




Indigrienser
Opskriften til 8 personer

250 Gram Bacon
3 stk Løg
6 stk Hvidløg
500 Gram Champignon
500 Gram Svinemørbrad
250 Gram Pølser
800 Gram Flådede tomater (Eller hakket)
250 dl Piskefløde
1 spk. Ribsgele
2 tsk Paprika
6 stk Lauerbær blade
1 tsk Salt
2 knivsp. Peber
250 dl Øl (Mørk øl)
2 spk. Cognac

Fremgangsmåde

1

Brug en tykbundet gryde. Steg bacon til væden er væk og en stor del af fedtet er stegt af.

2

Steg herefter løg og hvidløg i fedet fra baconen indtil den er gylden.

3

Steg herefter svampene i resten af bacon fedet indtil væden er fordampet. Hvis der er for lidt fedt tilbage, spæd til med noget olie eller smør.

4

Steg kødet indtil det er branket, men uden at brænde smørret. Når kødet er branket tilsæt salt og peber og halvdelen af paprikaen og vend kødet til det er indhyllet i krydderierne.

5

Steg pølserne ved høj varme i kort tid, og tag dem op i en skål indtil de skal bruges igen.

6

Smid det hele i gryden og tilføj resten af ingredienserne undtagen pølser, fløde, cognac og øl. Indholdet skal være dækket af væde. Hvis der ikke er væde nok tilføj vand. Lad det koge i mindst en time og rør rundet nu og da.

7

Tilføj pølser, fløde, øl og cognac og lad det koge i 30 minutter mere.

8

Serveres med ris og brød.