Opskrift

Koldhævet boller

Jes Madsen | 10 Timer20 Minutter | 6 Personer

Er der noget bedre end at vågne til friskbagte boller. Denne opskrift er nem og hurtig at lave, men med lang tids nydelse.

Jeg laver som reglen dejen om aftenen før jeg går i seng.

Dejen kan overleve i 2-3 dage i køleskabet, så der kan bages friske boller flere dage i træk.


0 Ratings
Sprog: Dansk


Indigrienser
Opskriften til 6 personer

10 Gram Gær
5 dl Vand (Koldt)
2 tsk Salt
2 tsk Honning
500 Gram Hvedemel
100 Gram Fuldkornsspeltmel (Eller en anden type groft mel)
10 Gram Maltmel (Mørk)

Fremgangsmåde

1

I en stor skål opløses gære i det kolde vand med en grydeske.

2

Tilsæt salt og honning, og rør til saltet er opløst.

3

Bland melet i og rør til det er godt blandet. Dejen skal ikke være alt for tynd da den eller vil flyde ud på bradepanden. Bland mere mel i hvis den er for tynd. Et godt pejlepunkt er at grydeskeen kan stå af sig selv.

4

Lad dejen hæve i køleskabet i ca. 8-10 timer.

5

Tænd ovnen på maximum antal grader. Med en våd grydeske fordels dejen på bradepanden i den størrelse du har lyst til. Du kan enten bage dem på bagepapir eller komme lidt mel på bradepanden. Når ovnen er varmet op, skures ned til 225 grader, og bollerne sættes ind og bages i ca. 17 minutter.

Opskriften er som udgangspunkt lavet til 12 boller, men kan man bedre lide mindre boller laver man bare flere og skruer lidt ned for bagetiden.