Opskrift

Dadel kugler

Jes Madsen | 40 Minutter | 10 Personer

Dadel kugler som smelter i munden men dog har bid. Bitterheden fra chokoladen, kakaopulveret og de rå kakao stykker komplementer sødmen fra dadlerne.

Det her er min yndlings synd når det kommer til søde sager. Synd er dog så meget sagt da de på ingen måde er syndige rent sundhedsmæssigt, men syndige på kalorier.




Indigrienser
Opskriften til 10 personer

400 Gram Dadler
200 Gram Rosiner
2 spk. Peanutbutter (Kakao peanutbutter)
150 Gram Mandler
150 Gram Hasselnødder
25 Gram Chokolade (85% eller over)
2 spk. Kakaopulver
2 spk. Kokus olie (Ikke smagsneutral)
1 dl Æble juice
1 tsk Salt
1 tsk Vaniljepulver
150 Gram Sesam
50 Gram Rå kakao stykker
100 Gram Kokousflager
200 Gram Kokosmel (Til at rulle dem i)

Fremgangsmåde

1

Blend mandler, hasselnødder og chokolade i en blender til den har den rette konsistens. Blend det ikke for fint.

2

Blend dadler, rosiner, kakao pulver, salt, peanutbutter, kokos oile og æblesaft. Hvis massen er svær at blende eller føles meget tør, så tilføj noget mere æblesaft, til massen er klæbrig.

3

Bland massen og de rå kakao stykker i og rør godt rundt.

4

Form dejen til kugler eller hvilken form du vil have dem , og rul dem i kokosmelet eller hakket chokolade, alt efter hvor syndige de skal være. Jeg får 3 af de fade du kan se på billede ud af denne portion.

5

Frys dem ned i en halv time og de er klar. Lad dem blive i fryseren, så holder de længere :)