1
Tænd ovnen på 175 grader.
2
Smel smørret og lad det køle ned imens du gør de andre indgridienser klar.
3
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
4
Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret.
5
Hak hasselnødder fint og bland dem sammen med de mosede bananer, og vend blandingen forsigtigt i dejen.
6
Hæld dejen i en flad (hvis den bliver for høj kan den godt blive lidt klæ indeni) form med bagepapir i bunden, og bag kagen nederst i ovnen.
7
Bag den ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en stegenål ned i kagen, og hvis der ikke er noget der hænger fast er den færdig.
8
Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.
9
Når kagen er kølet af, smeltes chokoladen og fordels på toppen af kagen. Drys med groft hakkede hasselnødder før chokoladen størkneer.