Recipe

Banankage med Chokolade overtræk

Jes Madsen | 1 Hour | 10 Persons

Nem og lækker banankage der får smag og sødme fra bananerne.

Der kan sagtens bruges smagsneutralt koksusolie i stedet for smør (brug dog kun halvdelen af den angivet mængde smør).

Man kan eventuelt peppe kagen op med lidt hakket chokolade. Det ser både godt ud og smager fantastisk.

Bag i ca. 45 min. ved 180° i traditionel ovn.


0 Ratings
Language: English Danish


Ingredients
Ingredients for 10 persons

3 pcs Egg
100 Gram Butter (salted)
125 Gram Sugar
2 Teaspoon Vanilla Sugar
125 Gram Flour
1 Teaspoon Baking Soda
2 pcs Banana
50 Gram Hazelnuts
100 Gram Chocolate (Dark chocolate 55% or over.)

Procedure

1

Tænd ovnen på 175 grader.

2

Smel smørret og lad det køle ned imens du gør de andre indgridienser klar.

3

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.

4

Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret.

5

Hak hasselnødder fint og bland dem sammen med de mosede bananer, og vend blandingen forsigtigt i dejen.

6

Hæld dejen i en flad (hvis den bliver for høj kan den godt blive lidt klæ indeni) form med bagepapir i bunden, og bag kagen nederst i ovnen.

7

Bag den ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en stegenål ned i kagen, og hvis der ikke er noget der hænger fast er den færdig.

8

Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.

9

Når kagen er kølet af, smeltes chokoladen og fordels på toppen af kagen. Drys med groft hakkede hasselnødder før chokoladen størkneer.